Лимфният дренаж е сред най-разпространените козметични и медицински процедури за премахване на оток, възстановяване на клетките в организма и стягане на кожата. Ето защо ние от клубове Happy Life предлагаме на нашите клиенти възможността да се възползват от процедурата. Разбира се, както всички останали процедури при нас, и лимфния дренаж се извършва с помощта на иновативните ни и модерни медицински уреди. Подарете си чувство на комфорт без отоци, подобрете работата на лимфната и имунната си система и се насладете на красива и стегната кожа. Процедурата лимфен дренаж може да се извършва от няколко уреда в нашите студиа, защото винаги се стремим да предложим най-доброто на клиентите си. Освен това ние от Happy Life сме максималисти и само един уред за лимфен дренаж не ни е достатъчен. Доверете се на специалистите в Happy Life и подберете точното оборудване и брой процедури за лимфен дренаж за постигането на максимални и бързи резултати. Направете живота си Happy Life с красиво и оформено тяло.

Какво представлява лимфния дренаж?

Както вече казахме лимфният дренаж е процедура, която се прилага в медицината и физиотерапията, но и в козметичните и разкрасителни програми. В същността си лимфният дренаж представлява раздвижване или подпомагане движението на лимфата. Лимфата е течността отговорна за извеждането на излишните течности и детоксикацията на организма. Лимфният дренаж или по-скоро “техниката” за прилагане на лимфния дренаж е открита от френския доктор Паскал Кош. Лекарят забелязва връзката между следоперативния оток и бавния и еднопосочен „лимфен дренаж“ (тогава известен като масаж). При пациенти със следоперативен оток се наблюдава по-бързо възстановяване след няколко процедури, в сравнение с пациентите отказали лимфен дренаж / масаж.

От тогава до днес лимфният дренаж е претърпял сериозно развитие и “технологично обновяване”, но ползите от него и основните положения за прилагането му върху тялото са се запазили.

Лимфен дренаж 1 - козметична и медицинска процедура
Лимфен дренаж - по-бързо възстановяване след няколко процедури
Лимфен дренаж 2 - модерни медицински уреди
Лимфен дренаж e по-ефективен и по-бърз
Лимфен дренаж 3 - активира лимфната система
Лимфен дренаж за доброто ви здравословно състояние

Как се извършва лимфен дренаж?

Лимфният дренаж може да се прилага по няколко начина, като все повече хора предпочитат модерните медицински уреди, изпълняващи тази процедура, пред мануалните техники. Въпреки че първоначално лимфният дренаж се е появил като мануална терапия, извършвана бавно и методично в посока отдолу-нагоре, днес някои от професионалните масажисти предлагат лимфния дренаж като самостоятелна процедура или част от възстановителна програма, но това изисква определени познания и умения от тяхна страна, и време и средства от ваша.

Лимфният дренаж може да се извършва и с помощта на вакуум, инфрачервени лъчи, ролкови масажори, както и въздушно налягане. Все по-голямото развитие на технологиите прави лимфния дренаж по-ефективен и по-бърз от гледна точка на продължителността на една процедура.

Активирането на лимфната система е основната цел на лимфния дренаж. Имайте предвид, че лимфата е течност, която се движи доста бавно в организма (в сравнение с кръвта, например). Ето защо лимфният дренаж трябва да се извършва с плавни и бавни движения, когато е мануално прилаган. Благодарение на иновациите като вакуум, инфрачервени лъчи и ролкови масажори процесът може да бъде забързан. Възползвайте се от технологиите и модерните медицински уреди, които ще откриете в Happy Life, и се насладете не само на ефекта, но и на самата процедура за лимфен дренаж.

Какви са ползите от лимфния дренаж?

Неслучайно лимфният дренаж е процедура, предпочитана от голям брой хора. Ползите, които лимфният дренаж носи на организма ни, са много повече от просто облекчаване на чувството за тежест в краката. Доверете се на модерните медицински методи за лимфен дренаж от Happy Life и се възползвайте от всички ползи, които носи той за доброто ви здравословно състояние.

Лимфен дренаж 4 - благоприятно въздействие върху имунната система
Лимфен дренаж нормализира циркулацията на лимфата
  • Лимфният дренаж оказва положително въздействие върху намаляването и премахването на отоци. Изключително благоприятно въздействие има при следоперативни състояния, когато пациентите все още не могат да се движат.
  • Лимфният дренаж активира лимфната система – за да циркулира лимфата по правилен начин, изпълнявайки функциите си, понякога е нужно нейното “допълнително раздвижване”. Така наречените тежки крака и отоци от застояване не са страшни, но създават дискомфорт. За съжаление често се срещат при хора с професии, които налагат еднообразни движения. Ние от Happy Life сме на ваша страна. Помогнете на организма си да нормализира циркулацията на лимфата, запишете си час за лимфен дренаж при нас.
  • Лимфният дренаж оказва благоприятно въздействие върху имунната система – движението на лимфата е изключително важно, не само заради неприятните отоци, но и защото тя трябва да достига до лимфните възли. Най-просто казано минавайки през тях тя се “пречиства”. Лимфният дренаж подпомага това движение. Извеждането на преработени вещества и токсини от организма чрез лимфата подсилват имунната система.
  • Лимфният дренаж е изключително ефективен при борбата с целулита – извеждането на излишните течности от междуклетъчното пространство подпомага правилно развитие на клетките и предотвратява тяхното стареене. Лимфният дренаж оказва въздействие и върху клетките на епидермиса, което води до премахване на “портокаловата кожа”.
  • Лимфният дренаж е силно препоръчван след резки промени в теглото (бременност, бързо отслабване, липосукция) – благодарение на лимфния дренаж кожата ви може да подобри вида си и да бъде по-стегната и еластична, особено в областите, които са претърпели изменения.
  • Лимфният дренаж подпомага цялостната детоксикация на организма – това е една от основните причини, поради които лимфният дренаж се препоръчва като профилактична процедура поне веднъж месечно.

Освен всичко изброено до тук, лимфният дренаж оказва влияние и върху укрепването на венозните стени, изглаждане на малки бръчки и нормализиране работата на вътрешните системи и органи.

Защо да изберете лимфен дренаж от Happy Life?

Защото в клубовете Happy Life ще се насладите не само на ползите от процедурата, но и на самата процедура.
уреди и иновативните методи, като вакуум, инфрачервени лъчи и ролкови масажори правят процедурата много по-ефективна в сравнение с обикновените фитнес уреди и мануалния масаж.

Погрижили сме се да осигурим на нашите клиенти медицинско оборудване, което не просто изглежда впечатляващо, но и едно от най-добрите.

Наясно сме, че средата, в която тренирате, има огромно значение за поддържане на мотивацията. Особено при хора, които тепърва стартират с приключението “красиво и стегнато тяло”. Екипът ни от професионалисти ще ви насочи към подходящите медицински уреди и ще бъде до вас във всеки един момент. Доверете се на клубовете Happy Life и се наслаждавайте на изваяно и стегнато тяло.

Направете живота си Happy Life с нас.

  • Лимфен дренаж - 1
    Лимфен дренаж 1 | Happy Life
Лимфният дренаж 5 - цялостна детоксикация на организма
Лимфен дренаж е ефективна борба с целулита