7 НАЧИНА ЗА СТИМУЛИРАНЕ НА МЕТАБОЛИЗМА ПРИ ЖЕНИ НА ВЪЗРАСТ НАД 40 ГОДИНИ

Не е тайна за никого, че докато растем, процесите в тялото ни се променят и забавят. Метаболизмът не е изключение от това. Разбира се, дори младите хора се оплакват, че техният метаболизъм е твърде бавен и биха искали той да бъде по-бърз. Ако по време на по-малките си години беше достатъчно просто да се храните добре и да се упражнявате, вече това може да е съвсем различно.

 

Съществуват седем начина, с които ще увеличите метаболизма си дори след като сте навършили 40 години. Работата е, че трябва да следвате тези правила точно, за да получите резултатите. Трябва да имате предвид, че когато остарявате, всичко изисква два пъти повече усилия, отколкото когато сте били млади.

# 1 Диета. Разбира се без да залитате в крайности, това е първото нещо, което трябва да вземете под внимание, ако искате да ускорите метаболитните процеси. Не претоварвайте храносмилателната система със сложни продукти, изберете плодове и зеленчуци, ядки и пълнозърнести храни.

 

2 Фибри. & Протеин Да, те също са важни, независимо от възерастта ви. Разликата е, че допълнително трябва да приемате добавки или червено месо, които са добре познатите източници на протеини. Тези дни трябва да изберете бадеми, броколи и бобови, когато имате нужда от увеличаване приема на фибри и протеини.

Вода. Това не бива да се споменава, но решихме да подчертаем, че колкото повече пиете вода, толкова по-добре се чувствате, толкова по-бързо протичат всички процеси и точно обратното, когато не пиете достатъчно.

# 4 Режим. В никакъв случай не трябва да пропускате хранене и ако мислите, че само си правите услуга – спрете точно там! Когато тялото ви не получи това, което се предполага, той се забавя, за да спаси какви източници все още има, тъй като мисли, че няма да го “храните” в скоро време.

5 Тренировка. Без значение то възрастта ви – оставането във форма не само ви кара да изглеждате по-добре, то ви кара да се чувствате по-добре и помагате на всички процеси на тялото да протичат гладко. Bodyshape,  Infrashape Horizontal

# 6 Тежести. Неправилно се счита, че когато напредваш с възрастта, упражненията с тежести е лоша идея – мислим, че е точно обратното.  Bio Force Multi Gym

# 7 Сън. Ако следвате дадените по-горе съвети, вие сте длъжни да си починете. Когато тялото ви не достигне достатъчно сън, то ще навлезе във фазата на стрес, което очевидно не е нещо, което искате!

Екипът на Happy Life – Slim & Shape club иска от вас и от близките ви да живеете здравословен и щастлив живот! Вашето здраве е ценно нещо; погрижете се за вашето тяло и ум, за да можете да живеете живота си пълноценно – Помнете, че получавате само един!

Моля, споделете това с приятелите и семейството си и ни кажете какво мислите в коментарите по-долу.