КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ПОЛЗИТЕ ОТ ПРИЕМА НА ЕКСТРАКТ ОТ ЗЕЛЕН ЧАЙ ?

Какво представлява и какво влияние има на процесите в нашият организъм?

Но защо той е толкова обичан и популярен?

На първо място той е чудесна алтернатива на кафето, тъй като всяка чаша съдържа между 35 и 100 милиграма кофеин, в зависимост от това колко време сте държали пликчето във водата. Също така е отличен източник на антиоксиданти, наречени катехини. Те поддържат имунната система, сърдечното здраве и подпомагат изгарянето на мазнините.

 

Резултатите от дългогодишните изследвания на свойствата на Зеления чай безспорно го поставят
на едно от първите места в списъка от билки, носещи славата на глобални помощници за укрепване на здравето и постигане на дълголетие. Всеизвестно е, че Зеленият чай е мощен антиоксидант. Той спомага за неутрализирането на свободните радикали в човешкото тяло т.е. забавя стареенето.

Употребата на Зелен чай стимулира произвеждането на хормона Норадреналин, който пък помага за бързото изгаряне на калории. Зеленият чай е богат на полифеноли, които разтварят триглицерините в черния ни дроб и тънките черва и това води до намаляване на теглото и телесните мазнини.

Очевидно има много причини да го обичате, но за съжаление не е по вкуса на всеки. Дори и като хранителна добавка той има важно място в менюто Ви, особено ако целта Ви е да отслабнете. Основната разлика между това да пиете чай и да го приемате под формата на хапче е в дозировката. Като суплемент (в зависимост от марката и начина на производство) дозата обикновено е много по-висока.

За да ви помогнем да се ориентирате бързо измежду многото изписано по темата, ние от Happy Life – Slim & Shape Club открихме за вас нещо много интересно и иновативно в областта:

Течен екстракт Зелен Чай с Какао – комбинация, която ви гарантира глътка тонус за всеки нов ден и за всяко ваше ново начало.

Какаовите зърна са богати на много основни минерали, включително: магнезий, калций, желязо, цинк, мед, калий и манган; както и на витамини: A, B1, B2, B3, В5, C, E. В какаото се съдържа и теобромин. За разлика от кофеина, той не повишава работоспособността, но спомага за по-бързото възстановяване на физическите сили на организма след голямо напрежение. Така, благодарение на стимулиращото въздействие на теобромина върху централната нервна система, в комбинация с голямата калоричност и малките количества кофеин, съдържащи се в какаото, то помага при преумора и продължително натоварване.

Благодарение на умелото комбиниране на всички полезни свойства на зеления чай и какаото се получава естествен тонизиращ екстракт, подходящ за всяко начало на вашия активен ден.

Ползите от употребата на Зелен Чай с Какао

  • Стимулира отделителната система, благоприятства функциите на бъбреците и пикочния мехур
  • Укрепва двигателната способност на организма и нервната система
  • Влияе благотворно при очни болести и засилва зрението
  • Регулира баланса между алкалите и киселините в организма
  • Поддържа нормалната дейност на сърцето и е полезен за хора с високо кръвно налягане
  • Прочиства кръвта и кръвоносните съдове
  • Препоръчва се за пушачи, защото спомага да се изхвърлят по-бързо вредните вещества, натрупани след продължително тютюнопушене
  • Изследвания показват, че Зеления чай дори помага срещу образуване на ракови клетки в организма.

Екстрактът от Зелен чай с Какао има ободряващо действие и се препоръчва при преумора и интензивно умствено натоварване. Спомага за повишаване на тонуса и изостряне на ума, което го прави изключително подходящ за хора, подложени на умствено натоварване. С помощта на Зеления Чай, екстрактът изстудява тялото по време на летните горещини. По този начин адаптира телесната температура към външни условия, а какаото дава ободряващ ефект.

Още нещо изпитано и тествано от клиентите на Happy Life – Slim&Shape Club:

Много от  клиентите в нашият иновативен спортен клуб споделят мнение за благотворното влияние на добавката Зелен чай с Какао. Редовният  му прием  в комбинация с високоефективните уреди в залата, помагат многократно да се увеличи ефекта от физическата активност и по-бързо постигане на желаните резултати. С приемът на Зелен Чай с Какао, лесно и безвредно се ускорява изгарянето на мазнини. Заради термогенният ефект, който се постига по време на тренировка, успешно се изгарят двойно повече калории, в сравнение с изгарянето на калории при обикновена тренировка. Екстрактът от Зелен Чай с Какао може да бъде използван и като предтренировъчен продукт, тъй като екстремно повишава тонуса, енергията и желанието за движение.